Hur det går till

Så här går det till när du kommer till oss.

  1. För att söka hjälp hos oss gör du en egenanmälan via 1177 - tryck på Egenanmälan och logga in med giltig e-legitimation
  2. Vi tar kontakt för ett första avstämningssamtal. Om vi kommer överens om att boka in en tid hos oss är du välkommen till mottagningen för en första bedömning. Denna består av två samtal: det ena med en av våra läkare och det andra med en psykolog eller psykoterapeut. Du får även fylla i formulär där du svarar på frågor om hur du mår.
  3. Tillsammans kommer vi överens om vilken behandling som är det bästa alternativet för dig. Oftast rekommenderar vi psykologisk behandling i form av kognitiv beteendeterapi (KBT) – i regel med särskild hänsyn till idrottslig prestation. Ibland kombineras detta med läkemedelsbehandling.
    För dig som önskar erbjuder vi behandling via videosamtal genom Region Stockholms Alltid öppet
  4. Vid avslut har vi ett samtal för att utvärdera och summera behandlingen.

 

En person tittar på vård-appen Alltid öppet på en surfplatta

För dig som önskar videomöte

Du som har svårt att komma till mottagningen av praktiska skäl, eller av andra anledningar föredrar videomöte, kan använda Region Stockholms app Alltid Öppet. En stor del av besöken hos oss kan genomföras via video. Mer information om appen och hur du laddar ned den hittar du på Stockholms läns sjukvårdsområdes webbplats.  

Hur fungerar KBT?

I kognitiv beteendeterapi (KBT) fokuserar vi på samspelet mellan dig och din omgivning, här och nu. Vi pratar om sambandet mellan tankar, känslor och handling. Och vi försöker hitta metoder för att ändra de mönster som hindrar dig från att må bra.